Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
31.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
Fake news jsou obrovským problémem dnešní doby a dle FireEye už 3 roky běží operace Ghostwriter, která má za úkol vydávat falešné články podrývající např. organizaci NATO na legitimních webech.
Andir (749) | 31.7.202019:27
tak co se divit zbraní ruska a číny je především propaganda, hlavně ruska, čína to už nemá ani tolik zapotřebí ta už to vezme rovnou ekonomikou.
Odpovědět2  3
hurvinek (65) | 31.7.202012:56
Je opravdu smutné, že pod článkem o fake news se hned s děsivou vyrojí staří známí proruští a pročínští vlastizrádci a vehementně zde začnou prosazovat své vlastní fake news. Jakmile se zde objeví jakýkoli článek pojednávající negativně o Rusku, Číně či obecně nepřátelích demokracie, už jsou zde a dští nenávist na západní společnost. Je­-li tomu naopak a článek naopak hovoří o západní společnosti negativně, hned si přisadí a připojí obvyklou dávku lží o prohnilém kapitalismu, agresivním NATO a zkorumpované EU. Doufám, že zdejší čtenáři, kteří to ještě mají v hlavě v pořádku nad tím nebudou mávat rukou a alespoň občas připojí svůj komentář, který se těmto zmanipulovaným ubožákům vysměje.
Odpovědět6  6
DarkRichelieu (1232) | 2.8.20200:06
Prosím tebe tyhle žabo­-myší války na internetu :)
Odpovědět0  0
KRoman47 (37) | 3.8.20208:46
Souhlasím, sám si toho již delší dobu všímám. Zarážející je ten rozsah, kde se tito zaplacení vlastozrádci objevují i v diskusích na webech, kde by člověk tyto lidi ani nečekal. Ale to je potvrzená věc, že si tyto mocnosti platí za propagandu v médiích, tomuto faktu připisuji právě i zmíněné diskuse.
Odpovědět0  1
wrah666 (6205) | 31.7.202012:20
Jasně, vše co se nehodí je fake news.. A Němci určitě nic nezničili, němci jsou přece úplně hodní. A jejich vlastní oficiální zpráva, že mají speciální jednotky prolezlé nacismem a že jednu dokonce rovnou zrušili je asi taky fejk.. Nebo te´d nedávno zprávva z Francie o tom, že je tamní muslimstvo prolezlé radikály odzhora dolů.. Jen jen to ti dezinformátoři dělají, že ovlivnili dokonce i samotnou vládu :­)

Jako sorry, pokud tady šlo opravdu o úmyslnou dezinformaci, ale kolikrát to provedli prokazatelně a ani se za to nestydí. Tak co se pak diví.
Odpovědět5  7
Milan Šurkala (4972) | 31.7.202012:56
To jsou přeci dvě různé věci. To, že má někdo nějaký problém, přeci vůbec nikoho neopravňuje k tomu si vymýšlet problémy nové. Převeďme si to do něčeho bližšího. Nějaký výrobce vydá třeba podvodný benchmark. To ale nikoho neopravňuje k tomu, aby produkoval jiné benchmarky, které pak bude označovat za podvodné ze strany tohoto výrobce, ačkoli je vyrobil on v zájmu o jeho očernění, jak zase podvádí. A ani to vůbec nijak nesnižuje závažnost takového jednání.

Takže jestli něco někdo prokazatelně provedl, je sice jedna věc, ale to, že někdo na ně hází věci jiné, které neprovedli, je věc druhá. Tady přeci nikdo netvrdí, že je očerňovaná strana svatá, hodná a kdo ví co ještě. Problémem je však to, pokud je očerňována neprávem nad rámec toho, co ve skutečnosti provedla. A je úplně jedno, kdo na koho co hází a kolik másla má sám na hlavě.
Odpovědět2  1
Pavel Matějka (1648) | 31.7.202011:35
"obranná­" aliance NATO se svými vojenskými intervencemi v cizích zemích zdiskreditovala dávno sama.
Odpovědět6  4
DavidM1 (160) | 2.8.20207:55
To víš že jo:­)
Odstranění masového vraha v Iráku nebo řešení v Jugoslavii litují jenom obdivovatelé totalit jako je Rusko s Čína....Napadlo vy Rusko Ukrajinu kdyby byla v NATO? Asi ne co?...
Odpovědět1  2
snajprik (1637) | 31.7.202011:20
čo si budeme hovoriť, napriklad slovensko nevlasni ani jedno vlasne medium, všetko vlasni zahraničie a do hlav nam tlačia sračky podla majitela media a jeho pravdu. Ak chcem nejake pravdive informacie bez priklašlovania je celkom problem.
Osobne rad počuvam slovenske iternetove radio ako je napriklad http:­/­/radio.infovojna.sk

Demokracia je pekna vec škoda že pravdu ma ten kto ma viac penazi, alebo vlasni media :D
Odpovědět6  2
martinX34 (53) | 1.8.20209:29
Taká Penta, ktorá vlastní napríklad Sme, Trend a Plus 7 dní sú čistokrvní slovenskí oligarchovia. Majitelia vyštudovali na ­"kágebáckej­" škole MGIMO v Moskve.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.